Pizza ako z talianskej reštaurácie
Pizza patrí k mojím obľúbeným jedlám. A keď je niečo dobré, netreba s tým špekulovať - šunka, syr a kukurica je teda moja večná klasika :-) Motivácia, upiecť si vlastnú pizzu doma ma vôbec prvý krát prinútila vyskúšať si prípravu kysnutého cesta. Bolo to v čase "korona karantény" a zohnať droždie bol nadľudský výkon, to ma však neodradilo. A som za to rada, lebo inak by som nezistila, aké rýchle a jednoduché jedlo to v skutočnosti je, okrem toho že je extrémne chutné :-) Všetko prebehlo úspešne aj keď moja kuchyňa utrpela "menším" :-) neporiadkom. No čo, kde je vôla, tam je cesta a ja som si našla cestu k ďalšiemu receptu ktorý určite opäť rada vyskúšam.
Cesto som pripravovala a piekla podľa tohto overeného receptu https://bonvivani.sk/recepty/cesto-na-pizzu
Paradajkový základ som namiešala úplne jednoduchý - kečup, soľ, korenie na pizzu a bazalka. Určite by nebol zlý ani paradajkový pretlak :-)
Tak, prajem dobrú chuť všetkým, ktorí sa rozhodnú tento "kulinársky počin" vyskúšať <3